Kongens hjerte

Forfatter: 
Pris: 
kr 269,-
Utgivelsesår: 
2015
Innbinding: 
Innbundet
Sidetall: 
200
ISBN: 
9788279902782
Språk: 
Originalspråk: 
Redaktør: 
Anne Helgesen
Omslagsdesigner: 
monoceros

Prinsesser satt til å styre! Kongens hjerte, Liselil og Perle og Prinsessen og spillemannen.

Drama for barn – teaterets sjel [2] – i redaksjon og med biografisk etterord ved Anne og Petra Helgesen.

Kongens hjerte ble urframført på Nationaltheatret i 1910. Senere har skuespillet vært hyppig framført på norske scener, både profesjonelle og amatørscener, og ved mange europeiske teatre. I 1912 ble Liselil og Perle, et nytt eventyrstykke, oppført på Nationaltheatret, og Prinsessen og spillemannen hadde premiere samme sted i jula 1926.

Alle de tre eventyrstykkene handler på forskjellig vis om politisk lederskap. I Kongens hjerte møter vi Lersol, ei fattig jente som gjennom sitt mot og sin omsorg for-vandler den onde kongen til en ansvarlig monark. Liselil og Perle forteller historien om to nyfødte pikebarn som ved en tilfeldighet havner i samme vugge. Ingen kan se forskjell på dem, men den ene er landets tronarving, den andre er et hittebarn. Er det personligheten eller blodet som avgjør retten til tronen? I sitt siste drama, Prinsessen og spillemannen, forsoner Ring to krigende nabostater gjennom en kjærlighets-historie.

To av stykkene i denne boka utgis for første gang, tidligere er det kun Kongens hjerte som har vært trykket. Det er første gang Barbra Ring presenteres i en biografi hun ikke har skrevet selv.