Ukens quiz: Hvem er du i Camus' «Pesten»?

Har du, som mange andre, lest Pesten med stor interesse den siste tiden? Finn ut hvem av karakterene i du er mest lik i Solum Bokvennens personlighetsquiz!

Etter suksessen med forrige ukes Ibsen-personlighetsquiz, med hele tre tusen deltagere, deler vi også denne uken en quiz av typen personlighetstest. Denne gang er det vår mest populære bok om dagen, Albert Camus' Pesten, som danner grunnlaget for quizen. Finn ut om du er den arbeidsomme menneskeelskeren Doktor Rieux, ordsmeden og kontoristen Grand, den jagede synderen Cottard, turtelduen og journalisten Rambert eller den fyrige presten Paneloux!

Personlighetsquizen har 10 spørsmål, og avslører til slutt hvilken karakter du har mest tilfelles med. Alle som tar personlighets-quizen har også mulighet til å være med i trekningen av romanen Fallet av samme forfatter, også en svært så lesverdig bok. 

 

Del gjerne ditt resultat med andre i slutten av quizen, så de også får sjansen til å finne ut hvilken karakter de er mest lik i den populære klassikeren! (P.S. mer info om boken finner du lenger ned på siden).

 


Pesten regnes ved siden av Den fremmede som en av Albert Camus’ viktigste romaner. Handlingen er lagt til forfatterens fødeland, Algerie, og beskriver en moderne by som helt uventet rammes av en pestepidemi. Da romanen kom ut i 1947 ble den straks tolket som en dyster allegori over nazismen, en verkebyll og landeplage som hadde rammet det frie vesten. Nå har klassikeren fått uventet aktualitet og blitt en bestselger i mange land. Mange av dagens lesere tolker nok boken mer bokstavelig, som en skildring av hvordan folk oppfører seg og reagerer i krisetid.

 

Tilfeldighetenes spill ville det slik at vi i Solum Bokvennen hadde planlagt en nyoversettelse av boken i vår Camus-serie akkurat denne våren. Nyoversettelsen av Pesten er ført i pennen av Christine Amadou. Etter stor etterspørsel ble boken fremskyndet og mye av opplaget er allerede revet vekk fra hyllene.

 

Du finner et leseutdrag fra boken her. Boken kan kjøpes som E-bok på ebok.no, eller bestilles fysisk i din favorittbokhandel, for eksempel norli.no.

 

Vi legger ut en quiz i uken i perioden Norge sitter korona-faste, til glede og oppmuntring for bokelskere rundt omkring i de tusen hjem. Har du noen tips til innhold i quizen eller andre innspill, må du gjerne sende dem til oss her.