Leseutdrag: Termostat av Andrew P. Kroglund

Solum Bokvennen er stolte av å kunne presentere en ny, aktuell bok av Andrew P. Kroglund, Termostat. Boken kommer på lager 22.juni, og i den forbindelse byr på et leseutdrag fra boken,

Gjennom 14 kapitler skriver Andrew P. Kroglund om klimaendringene gjennom historien, og om hvordan endringene skapte nye samfunn og sivilisasjoner, og ikke minst om hvordan klimaendringer har vært en nøkkelfaktor i Homo Sapiens´ utvikling, både biologisk og kulturelt. Kroglund tar oss gjennom spennende sider ved klimaendringene, i går, i dag og i morgen. 

Dagens klimakrise byr på nye utfordringer, og presserende spørsmål om klimaendringene vil føre til mer krig og konflikt. Hva vil skje med de enorme havområdene når polisen smelter i rekordfart? Får vi nok mat i framtiden, eller må vi legge om kostholdet helt? 

Med virussykdommen Covid-19 har hele verden fått en forsmak på mulig samfunnskollaps. Men samtidig har Covid-19 vist at det finnes politisk vilje til forandring, og til alternative måter å organisere samfunnet på. Kroglund spør seg om det er mulig å benytte denne anledningen til å lage en helt ny og bedre verden som følge av klimaendringene, hvis vi alle innstiller oss på et nytt forhold til naturen. 

Andrew P. Kroglund er skribent, kritiker, foredragsholder og forfatter. Han har tidligere jobbet som politikk- og informasjonssjef i Utviklingsfondet, seniorrådgiver i WWF, vært daglig leder leder og senere visepresident i Det internasjonale Regnskogfondet, og har gjennom sitt virke jobbet nært innpå spørsmål om utvikling over store deler av verden, og sett politikkens muligheter og begrensninger.