Leseutdrag: «Hunden fra Baskerville» av Sir Athur Conan Doyle

Klassisk påskestemning!

 

Hunden fra Baskerville presenterer mesterdetektiven Sherlock Holmes på sitt ypperste og er mange ganger kåret til tidenes beste kriminalroman. Dagens leseutdrag er hentet fra vår splitter nye utgave av romanen i Bokvennens kriminalbibliotek. Utvalg og forord av Nils Nordberg. 

 

En forbannelse hviler over slekten Baskerville. Den har form av en kjempestor, kullsort, djevleaktig hund, og den varsler voldsom og tragisk død. Nå har forbannelsen slått til igjen, og Sherlock Holmes påtar seg å beskytte den siste gjenlevende ætling av familien – en oppgave som fører ut på de tåkelagte heiene i Dartmoor, det ville øde landskapet av steinklipper og bunnløse myrer.

 

 

Sir Arthur Conan Doyle (1859–1930) er nok mest kjent for sine detektivfortellinger om Sherlock Holmes, selv om han også skrev science fiction, historiske romaner og skuespill. Da Conan Doyles legepraksis viste seg å ikke være særlig innbringende, begynte han å skrive fortellinger. Hans første kjente verk var En studie i rødt, der Sherlock Holmes og dr. Watson opptrer for første gang. Sherlock Holmes var til sammen hovedperson i 56 noveller og fire romaner av Sir Arthur Conan Doyle. 

 

NRK Radio lagde kriminalhørespill av Hunden fra Baskerville i 1977–78 – og dette hørespillet er faktisk tilgjengelig på NRKs nettsider! Vi anbefaler en lytt.

 

Vi håper du finner påskestemningen med dette leseutdraget. Hele eboken kan du finne på ebok.no.
Fysisk bok kan bestilles i din foretrukne nettbokhandel, eller hos haugenbok.no