Digital boklansering av Per Qvales «Orvil»!

Søndag 6. september kl. 13.00 lanseres Per Qvales nye roman, Orvil!  Boklanseringen vil foregå i de hyggelige lokalene på Bislet bok, og streames her på Facebook til alles glede. Du finner arrangementet her. Per Qvale vil samtale med forfatterkollega Dag Larsen om Orvil, og det vil nok også bli rom for opplesning fra boken. Vi håper mange vil møte opp digitalt og dele søndagen med oss! Det vil dessverre ikke være mulig å møte opp på stedet grunnet smittevernshensyn. Dersom du ikke har mulighet til å følge livestreamingen kl. 13, vil det heldigvis være mulig å se et opptak i etterkant.

 

Om romanen:
I Per Qvales nye roman blir vi tatt med på reise inn i kjærlighetens og begjærets landskap. Vi følger hovedpersonen Orvil, en kortvokst, ordhag, omgjengelig og særdeles kvinnesæl mann. Orvil kan kalles en transcendentalerotiker, han lever livet sitt flakkende rundt mellom ulike kvinner. Han bor tidvis hos billedveversken Anni-Frid i Värmland, har en besettelse for vakre Carmen i Madrid, et forhold til sin forlegger Johanne i Oslo, et livslangt vennskap med frilynte Florissa og i tillegg dukker den gamle flammen Kia opp …

I møtet med Kia blir Orvil konfrontert med sin livsførsel. Han innser plutselig at han muligens har en blind flekk, en moralsk defekt i møtet med alle disse kvinnene. Spørsmålet er om denne innsikten vil vedvare – Har Orvil mulighet for å danne mer meningsfylte og dypere relasjoner?

Orvil er en en begjærets odyssee, en intens roman om en manns indre oppgjør med seg selv.

Boken kan kjøpes i din nærmeste bokhandel, på Bislet bok i deres åpningstider, eller for eksempel på haugenbok.no.

 

Om Per Qvale:
Per Qvale (f. 1946) er mag.art. i litteraturvitenskap. Han har oversatt 140(!) bøker og skuespill, blant annet av Thomas Mann, John Irving, John Fowles, Göran Tunström, Selma Lagerlöf og Torgny Lindgren. Han har mottatt flere priser for sin oversettervirksomhet, deriblant Bastianprisen i 2008.

Qvale har utgitt både sakprosa og skjønnlitteratur tidligere: Fra Hieronymus til hypertekst (Aschehoug, 1998), Samarkand, Sarabande, Sarajevo (Bokvennen, 2011) og romanene Trabant. Om det umistelige (Bokvennen, 2013) og Tante Amerika. Om det ubotelige (Bokvennen, 2016).