En kulturhistorisk begivenhet

For første gang på norsk foreligger nå en komplett utgave av Carl von Clausewitz Om krigen, og det må kunne kalles en kulturhistorisk begivenhet! Boken er skrevet av den prøyssiske generalen og militærteoretikeren Carl von Clausewitz, og ble utgitt posthumt i 1832. Om krigen har samme status innenfor militærteorien som Aristoteles verk har innenfor filosofien. Det er en klassisk samfunnsvitenskapelig tekst på linje på med Machiavellis Fyrsten og Karl Marx Kapitalen

 

Godt nytt leseår!

Da er året så vidt i gang og vi i Solum Bokvennen er på plass … på hjemmekontoret, selvsagt. Vi håper inderlig at 2021 blir et vanligere år – enn så lenge byr året på gode sjanser til å sette seg ned med en bok, mens vi venter på hverdagens tilbakekomst.

Vi har mange fine utgivelser som straks er på vei fra trykk, så det er bare å glede seg! 

Julehilsen fra Solum Bokvennen

Vi i Solum Bokvennen ønsker alle våre lesere, forfattere, oversettere, bokhandlere, språkvaskere, korrekturlesere, designere, konsulenter, støttespillere og samarbeidspartnere en riktig god jul og et godt nytt år! Vi legger et merkelig år bak oss, men nå ser vi fremover og gleder oss til å dele god litteratur med dere i det kommende året. 

 

 

Økonomi foran sikkerhet i Equinor?

Sidsel Mørcks oljehistoriske roman I urent farvann har blitt ekstra aktuell med tanke på hendelsene i Equinor denne høsten.

 

«Denne boka vil endre debatten om nordmenns rolle i tropekoloniene»

Historiker Roar Løken er i høst aktuell med boken De dansk-norske tropekolonier – Sukker, krydder, slaver og misjon. Det er i år 400 år siden den første dansk-norske kolonien Trankebar ble etablert på østkysten av India, og det ble starten på dansk-norsk kolonialisme. Fra handelsstasjoner der det ble kjøpt krydder og andre råvarer som kunne selges i Skandinavia, til slavehandel i Vest-India. Løkens bok er den første av sitt slag skrevet på norsk, som ene og alene er viet historien om de dansk-norske tropekoloniene. Les mer om boken her.

 

Et omfattende verk om norsk design og kunsthåndverk

Interessen for norsk design er stor, både i inn- og utland. I mer enn 150 år har norske utøvere, designere og bedrifter skapt ikoniske designobjekter og bruksgjenstander. Nå blir de presentert i bokform, i det som er den mest omfattende utgivelsen om norsk design og kunsthåndverk i dette århundret; Norsk design og kunsthåndverk A til Å av Mats Linder. Norsk kunsthåndverk og design er en innholdsrik og viktig del av vår kulturhistorie, en historie som nå gjøres mer tilgjengelig gjennom Linders omfattende verk.                            

Les samtalen mellom Per Qvale og forfatterkollega Dag Larsen om romanen «Orvil»!

Nå kan du lese Per Qvales samtale med forfatterkollega Dag Larsen fra lanseringen av Orvil – Qvales nye bok. Samtalen ble streamet fra de hyggelige lokalene på Bislet bok 06.20.2020. 

 

Endelig: Nerudas oder tilgjengelig i norsk språkdrakt!

Solum Bokvennen er stolte av å presentere andre utgivelse av Pablo Nerudas Oder på norsk, i Kari Näumanns gjendiktning og utvalg!

 

I årene 1954 til 1959 kom det fire samlinger med oder av Pablo Neruda. Selv om han på den tiden allerede var en av de mest leste lyrikere på det søramerikanske kontinentet, ønsket han å nå ut til enda flere, både til høyt skolerte mennesker og til fattige gruvearbeidere. Han sier selv at han ville ned til fundamentene, til det opprinnelige, med andre ord til det som angår oss alle.

 

Den ukjente historien om foregangskvinnen Ingeborg Holm

Tidligere i høst utga Solum Bokvennen dokumentarboken Torturert og tatt som gissel – Gåten Ingeborg Holm, skrevet av Goggi Sæter. Boken har fått gode anmeldelser og omtaler i lokal- og rikspresse. Som undertittelen indikerer er historien om Ingeborg Holm lite kjent, og få har hørt om henne. Sæter ønsker med denne boken å skrive frem et kvinneportrett, historien om en unik foregangskvinne som fortjener å bli gjort kjent.

 

Les mer i saken her.