Ved livets bredd

Forfatter: 
Forlag: 
Pris: 
kr 199,-
Utgivelsesår: 
2017
Innbinding: 
Innbundet
Sidetall: 
96
ISBN: 
9788256020256
Språk: 
Originalspråk: 
Gjendikter: 
Tommy Watz
Omslagsdesigner: 
Tore Holberg

Antonia Pozzi (1912–1938) er en italiensk poet. I en alder av 26 år ble hun funnet livløs på plenen utenfor kloster­murene i den lille landsbyen Chiaravalle utenfor Mil­ano. Den unge poeten rakk å etterlate seg i underkant av tre hundre upubliserte dikt som i ettertiden skulle sikre henne en plass blant de mest originale stemmene i ­moderne italiensk litteratur.

Antonia Pozzis dikterkunst kjennetegnes av en sparsommelig og nøysom språkbruk, og utmerker seg særlig ved sine skarpe, ­detaljerte observasjoner. Den til tider intense lengselen og psykologiske følsomheten som kommer til utrykk i diktene, har fått noen til å sammenligne henne med blant andre Emily Dickinson og Sylvia Plath.

Fra hennes tragiske død frem til i dag, har stadig nye utgaver av diktene hennes utkommet i Italia, og hun har også etter hvert blitt gjendiktet til flere språk. Med dette utvalget av femti dikt som spenner over hele forfatterskapet, presenteres for første gang Antonia Pozzi på norsk – gjendiktet fra italiensk og med etterord av Tommy Watz.