Teater som betyr noe

Forlag: 
Pris: 
kr 329,-
Utgivelsesår: 
2019
Innbinding: 
Innbundet
Sidetall: 
260
ISBN: 
9788279904847
Språk: 
Originalspråk: 
Omslagsdesigner: 
monoceros

Høsten 2013 holdt Drude von der Fehr og Siren Leirvåg en fel­les forelesningsrekke under tittelen «Drama og drama­turgi fra 1980 til i dag», rettet mot bachelorstudenter fra litteratur­vitenskap og teater­vitenskap ved Universitetet i Oslo. Gjennom et utvalg tekster fra perioden, ville de undersøke på hvilken måte samtidsdramatikken dreier seg om det store erkjennelsesteoretiske spørsmålet: «Hva er det som står på spill for mennesket i dag?» 

Nettopp tekster skrevet for teatret, og teatrets måte å kommunisere med sitt publikum på, er spesielt egnet for å gi mulige svar på hva som er tidens viktigste innsikt og erfaring. Dramaturgiens enestående evne til å være aktivt handlende, kan hjelpe oss alle med å oppleve og forstå vår egen tid. 

Denne boken er en spennende dialog om teater og dramatikk – det er en utfordrende samtale mellom to tildels svært ulike fag, der ulike uttrykksmåter i de forskjellige mediene, dramatikk og iscenesettelse på teatret, leder til en teoriutvikling som viser seg å få mer enn akademisk betydning.