Norske stoler

Forlag: 
Pris: 
kr 349,-
Utgivelsesår: 
2017
Innbinding: 
Innbundet
Sidetall: 
240
ISBN: 
9788280771711
Språk: 
Originalspråk: 
Omslagsdesigner: 
Aina Griffin

Vi omgir oss med stoler hele livet. Statusen varierer fra tronstol for én til kjøkkenstol for alle. Den funksjonelle hensikten med stolen, å sitte, har ikke forandret seg på mange tusen år. Stolens form og uttrykk er imidlertid i konstant endring. Samfunnsutvikling, samkvem og væremåter forandrer seg og tolkes materielt av møbeldesignere. Noen ganger oppstår nye stilretninger som senere kan settes i historisk perspektiv.

Norsk møbelindustridesign er ung. Første generasjon av møbeldesignere var ferdig utdannet rett etter andre verdenskrig. De fleste har nå falt fra, mens andre generasjon designere har nådd pensjonsalder. Nye generasjoner brukere, studenter og designere har fått lite informasjon om hva tidligere møbeldesignere har gjort og erfart. Mangelfull skriftlig formidling er årsaken. 

Norske stoler forandrer på det. For første gang presenteres en helhetlig gjennomgang av denne delen av vår designmessige samtidshistorie. Boken viser den kvalitative bredden av norske designede møbler. Med over 300 bilder og tekst som følger en tidslinje tiår for tiår, forteller boken om form, konstruksjon og produksjon i forhold til initiativ og hendelser i samtiden.

Norske stoler er en oppsummering av norsk møbeldesigns historie. Men aller mest er den en honnør til norske møbeldesigneres mangeårige bidrag til den norske kulturarven.