Nanna Ġenoveffas hemmelige liv

Forfatter: 
Pris: 
kr 349,-
Utgivelsesår: 
2017
Innbinding: 
Innbundet
Sidetall: 
164
ISBN: 
9788274887442
Språk: 
Originaltittel: 
Il-Ħajja Sigrieta Tan-Nanna Ġenoveffa
Originalspråk: 
Oversetter: 
Kristina Quintano
Omslagsdesigner: 
Espen Terjesen
Da Ġenoveffas beryktede manuskript kommer i hendene på sønnesønnen Renzo, brenner han det ikke, slik faren har bedt ham om. I stedet leser han med undring bestemorens opptegnelser om sitt liv, fra tidlig barndom til alderdom. Det er en historie som slett ikke stemmer med hans inntrykk av føyelige og godtroende maltesiske kvinner født på begynnelsen av 1900-tallet.
 
Nanna Ġenoveffas hemmelige liv er fortellingen om en ung, morløs kvinne som med en umettelig, nesten skamløs appetitt på livet velger å gå sine egne veier. Leseren blir med henne inn i det hemmelige rommet på klosterskolen og følger hennes mange forsøk på å finne den perfekte elsker. Da faren, den velstående Attilio Menduca nekter henne å gifte seg med Zanzu, sønnen til blikkenslageren Pietru tal-Landier, roper hun navnene på farens elskerinner ut fra taket i landsbyen.
 
«Min far kunne ha drept meg, og alt det som fulgte, er nå viden kjent og ute i lyset og vil sannsynligvis finne sin plass i historiebøkene til landsbyen vår. Etter den lille hendelsen på taket, ga min far fullstendig etter.»
 
Ġenoveffas memoarer er også fortellinger om landsbyliv, tradisjoner og Malta under andre verdenskrig. Hun skriver omgitt av barn og barnebarn, og Zanzu ligger i sin grav. Men hjernen hennes er like skarp og klar, og lidenskapen fra ungdommen ligger der fortsatt som glødende kull.