Kaptein Grants barn

Forfatter: 
Forlag: 
Pris: 
kr 449,-
Innbinding: 
Innbundet
Sidetall: 
704
ISBN: 
9788279900368
Språk: 
Originaltittel: 
Les Enfants du capitaine Grant
Originalspråk: 
Oversetter: 
Bente Christensen

Året er 1864. Yachten Duncan forlater Skottland på leting etter kaptein Grant og hans mannskap, som et par år tidligere har lidd skibbrudd med tremasteren Britannia. Om bord i Duncan er i tillegg til mannskapet, lord og lady Glenervan, kaptein Grants morløse barn Robert og Mary og den distré franske geografen Paganel. I en flaske kastet på havet har de funnet et brev som tyder på at kaptein Grants båt har gått ned utenfor kysten av Chile, og de starter sin leting der. De finner ikke noe spor av verken båt eller mannskap, og fortsetter letingen langs den 37. breddegrad ved å krysse både land og hav: Sør-Amerika, Atlanterhavet, Det indiske hav, Australia, New Zealand. 
Underveis får de møte de ulike kontinentenes historie, natur og dyreliv, men de blir også utsatt for mange farer og strabaser. De blir angrepet av straffanger i Australia og de blir tatt til fange av innfødte på New Zealand. Men kaptein Grant er og blir borte, og håpet om å finne ham i live svinner. Kommer Robert og Mary noen gang til å få se sin far igjen?

Med Kaptein Grants barn gir Jules Verne oss en fortelling som holder leseren i ånde gjenom flere hundre sider. Vi blir med Lord Glenervan og hans følge, der de strever seg frem i en ofte ugjestmild natur, mens de veksler mellom håp og motløshet. Krones alt strevet med seier? Den som leser, får se!