Fuglepust

Forfatter: 
Forlag: 
Pris: 
kr 329,-
Innbinding: 
Innbundet
Sidetall: 
112
ISBN: 
9788256021147
Språk: 
Originaltittel: 
Der Atem der Vögel
Originalspråk: 
Oversetter: 
Arild Vange
Omslagsdesigner: 
Tore Holberg

«Det finnes knapt en eneste krok i den langstrakte byen som jeg ikke har utforsket, alene eller hånd i hånd med Rannvá, knapt en havutsikt jeg ikke har undersøkt, ingen gresskolle, hvis stigning mine bein ikke har merket seg.»

Philipp bor på Færøyene, sammen med Johanna og hennes datter, Rannvá. Han har vært der i to år. Forholdet synes å gå mot slutten eller i hvert fall å halte. Philipp og Johanna lever ved siden av hverandre, snakker ikke mye sammen og irriterer seg over små hverdagslige ting. Johanna og datteren reiser til Danmark for å besøke Rannvás mormor, og det fører til at Philipp utvider sine undersøkende gåturer rundt på øyene.

Klaus Böldl beskriver årvåkent naturen og menneskene og hvordan hovedpersonen opplever alt rundt og inni seg. Med underfundig humor og svært presise iakttakelser får han frem de minste nyanser i naturfenomener, ansiktuttrykk og gester. Fuglepust er en stillferdig og samtidig bemerkelsesverdig roman om menneskets forhold til sine omgivelser, medmennesker og sin fortid.

Oversatt fra tysk av Arild Vange.

 

Anmeldelser i norsk presse:

 «Forteljaren er ein sensibel og reflektert mann som observerer og registrerer naturen og samfunnet rundt seg, og han gir presise, detaljerte og treffande skildringar av Torshavn og det færøyske landskapet»

– Oddmund Hagen, Dag og Tid

«Fuglepust er et vakkert portrett av Færøyene og en fremmed(gjort) mann og i den grad gjenkjennelse og identifikasjon er et poeng i skjønnlitteraturen, fungerer den også for den som ikke har vært på Færøyene annet enn i fantasiforestillinger og andres litteratur.»

– Vidar Kvalshaug, BOK365