En u[t]merket grav

Forfatter: 
Pris: 
kr 299,-
Utgivelsesår: 
2013
Innbinding: 
Innbundet
Sidetall: 
160
ISBN: 
9788274882911
Språk: 
Originaltittel: 
Kaburi bila msalab
Originalspråk: 
Oversetter: 
Reidulf Molvær
Omslagsdesigner: 
Aina Griffin

Mumbi, en pur ung og vakker kvinne, forlover seg med en frihets­kjemper, en av de såkalte Mau-Mau-opprørerne under ledelse av Major Blå. Da Mumbi blir arrestert mistenkt for å sympatisere med Mau-Mau, er hun ille ute. Etter harde forhør truer stedets områdesjef med å sende henne til den forhatte fange­leiren i Githunguri, en leir ensbetydende med grov mishandling og tidlig død. Men da områdesjefen samtidig tilbyr Mumbi å bli hans fjerde kone, står hun overfor et vanskelig valg.

Kenya var Englands yndlingskoloni, et sted der overklassen sendte sine minst dugelige sønner. I «The happy valley» levde de i sus og seksuell rus kombinert med ufattelige overgrep. De engelske koloniherrene og deres lokale lakeier praktiserte fengsling uten lov og dom, tortur, lemlesting og drap. Dette gikk hardt ut over kenyanere og ga grobunn for opprør.

En u[t]merket grav er en av de mest populære bøkene utgitt i Kenya noen sinne, og trolig den mest leste. Boken forelå første gang i 1969, og er siden blitt trykt opp igjen en rekke ganger.

Oversatt fra swahili og med forord av Reidulf Molvær.