En sommer med Proust

Forlag: 
Pris: 
kr 199,-
Utgivelsesår: 
2016
Innbinding: 
Heftet
ISBN: 
9788256018475
Språk: 
Originaltittel: 
Un été avec Proust
Originalspråk: 
Oversetter: 
Agnete Øye
Redaktør: 
Tore Holberg

 

«Denne utrolige romanen, som forvandlet hele litteraturen, forflytter oss hundre år tilbake i tid, til La Belle Époques parisersalonger, til en strand på kysten av Normandie eller en lagune i Venezia. Den forteller oss om tilværelsen, om erindringens krumspring, om de fine nyansene i mellommenneskelige relasjoner, om den tvetydige forelskelsen og fantasiens gleder og om den skjønnheten som finnes i kunst. Alle kan i denne romanen finne gjenklang for sine egne tanker, kjenne igjen sin egen glede og frykt, og til og med oppdage en og annen ny sannhet.»
(Laura el Makki)

På sporet av den tapte tid er en av litteraturhistoriens største klassikere – et verk hvor Marcel Proust ønsket at leseren skulle kunne «lese seg selv». En sommer med Proust, er også en invitasjon til leseren om å gå i dybden av seg selv, nettopp ved å tilbringe sommeren i møte med Marcel Prousts litterære univers. Forfatterne av denne lille boken – som på hver sin måte viser vei inn i På sporet av den tapte tid – er alle anerkjente forfattere som har tilbrakt deler av sine liv til å studere Prousts mesterverk; med stor beundring for verket skriver de om sine personlige møter med de grunnleggende spørsmålene som romanen stiller: Hva er kjærlighet? Er det mulig å fastholde fortiden? Er det i det hele tatt mulig å kjenne et annet menneske?

En sommer med Proust er oppfølgeren til den internasjonale bestselgeren En sommer med Montaigne, som ble både en kritiker- og publikumsfavoritt da den kom ut i Norge sommeren 2015; begge var opprinnelig oppført som radiofølje­tonger på den franske radio­kanalen France Inter.

Presse om boken:

Slik runder du Proust på en sommer, Bernt Erik Pedersen, Dagsavisen

Professoren som har fått franskmennene til å lese filosofi og poesi på stranda, Fredrik Wandrup, Dagbladet

http://tinesundal.blogspot.no/2016/07/en-sommer-med-proust-av-laura-el-makki.html

https://bentebing.com/2016/08/03/en-sommer-med-proust/