Det gode og det ondes økonomi – Økonomiens historie fra Gilgamesh til Wallstreet

Forlag: 
Pris: 
kr 399,-
Utgivelsesår: 
2019
Innbinding: 
Innbundet
ISBN: 
9788279903802
Språk: 
Originalspråk: 
Oversetter: 
Ivo Vesly

Med utgivelsen av Det gode og ondes økonomiØkonomiens historie fra Gilgamesh til Wallstreet, har Tomáš Sedláček klart kunststykket å filleriste økonomifaget ved å vende opp ned på vante forestillinger som har sementert seg ved læringsinstitusjoner og i praktisk økonomi. Boken er både provoserende og nesten kjettersk i sin påstand om at økonomifaget i bunn og grunn handler om «godt» og «ondt». Sedláček, som i dag er respektert og beundret av kollegaer verden over, er kåret til en av fem skarpeste hjernene inne økonomifaget av det renommerte tidsskriftet Yale Economic Review. Han arbeider til daglig ved Det nasjonale økonomiske råd i Tsjekkia, der boken også har blitt en stor bestselger.

Tomáš Sedláček ser på økonomifaget med friske øye, og utfordrer på den måten oss alle. Mye er gått galt i det globale økonomiske systemet de siste årene, og flere en noen gang betrakter finansinstitusjoner, spekulanter og fagmiljøer som snylter på skattebetalernes penger, som onde tallknusere og sjelløse vesner som snylter på samfunnets slitere. Men det er ikke datamaskiner og kunstig intelligens som driver disse menneskene i deres søken på rikdom, det er ganske enkelt menneskelige instinkter.


Omtaler fra engeskspråklig presse:

Financial Times
Samuel Brittan praised the book as a «compulsive read for anyone whose range of interest extends beyond the latest twist in the Greek debt crisis or the possibility of a double-dip recession». As he wrote in his review for FT Sunday‘s edition, for most of the book he could not put it down and think of anything else.

Washington Post selected the Economics of Good and Evil among the top 5 economic must reads «for summer and beyond».

Stern promoted it in its list of top 20 German non-fictions as «a different book».

IMF‘s paper praised the book as a move for «better economics and a more just world».

Amazon readers have spontaneously written 40 reviews and gave it 4,5 stars out of 5.