Kickstart for crowdfunding for Et liv i etableringsfasen, 1963-2008

Tirsdag 26. september kl. 20.00 er det duket for urpremiere på Victoria. For første gang vil HP Gundersen fortelle om sin selvbiografi. Den har tittelen Et liv i etableringfasen. Del I 1963-2008 og er under utgivelse på SolumBokvennen forlag. Et liv i etableringfasen dekker årene fra forfatteren som 10-åring debuterte på en scene som blindpassasjer i et guttekor (en debut som endte i ydmykelse og oppkast), via en rekke kostelige episoder inkludert radikalisme i Tromsø (der elektriske instrumenter ble sett på som amerikansk kulturimperialisme), arbeid som elektriker (resulterte i riving av deler av bygg), naken-country i indre Trøndelag, et omfattende kjærlighetsliv, psykiske sammenbrudd, prosjekt som Nøkken, Stain Monsters, Tweeterfriendly Music og The Last Hurrah!! og samarbeid bl.a. med Lynni Trekreem, DumDum Boys og de Lillos, til oppstarten av Café Opera, Bergens første og fortsatt legendariske café med c. Boken er skrevet med en flow som aldri før er sett, og er både fortellingen om et liv i marginene, en norsk populærmusikkhistorie, en bransjehistorie fra innsiden og det forfatteren kaller «filosofi i fart»: improviserende tenking rundt kunst, avantgarde, mote, boksing, rus, kjærlighet, parforhold og politikk.

HP Gundersen har båret de fleste hatter det er mulig å bære i norsk musikkliv. Han har komponert, arrangert, sunget og spilt, drevet plateselskap, vært lydmann, hatt studio, vært produsent og bakmann, drevet musikkundervisning, laget musikk til alt fra Festspillene i Bergen til NRKs barne-tv og ikke minst oppdaget og drevet frem en rekke talenter, hvorav noen – Sondre Lerche er ett eksempel – i dag er verdensnavn. Det er i øyeblikket en større TV-dokumentar om hans virke i produksjon, og en 10-episoders intervjuserie der Gundersen selv utspør amerikanske musikere i Los Angeles, der han har tilbrakt mye tid de siste årene.

Denne kvelden møtes bokfolk og musikere i den gode fortellingen og låtens tegn. Grethe Fatima Syéd presenterer HP og arbeidet med boken, og intervjuer forfatteren på scenen. Det vil også bli høytlesing, og til slutt vil den eventyrlige duoen Hans og Grethe fremføre musikk HP har skrevet med norsk tekst. Velkommen til Victoria, Kong Oscarsgate 29, 5017 Bergen.

Boken er et ildsjelprosjekt, og finansieres ved at den kan forhåndsbestilles på bidra.no

Gå til bidra.no

 

Dato: 
Tirsdag, 26. september 2017 - 20:00
Sted: 
Victoria Cafe & Pub, Kong Oscarsgate 29, 5017 Bergen