Falle til jorden blir Hollywood-film – med Ben Affleck i hovedrollen!

 

I 2019 ga vi i Solum Bokvennen ut den kritikerroste romanen Falling to Earth av Kate Southwood i norsk oversettelse ved Pål F. Breivik. Og nå er det klart at det blir storfilm av romanen! 

 

Bron studios, som blant annet har hatt stor suksess med Joker nå nylig, skal produsere Falling to earth for det store lerretet. De får god hjelp av Pearl Street Films, med Madison Ainley fra Pearl Street som executive producer. Tilretteleggingen av manuset skal Hillary Seitz stå for – hun har tidligere blant annet skrevet manus til Insomnia som ble regissert av Christopher Nolan i 2002. 

 

Og ekstra stas er det at selveste Ben Affleck er tildelt rollen som familiefaren Paul Graves! Dato for filmen er foreløpig ukjent, men vi i Solum Bokvennen gleder oss allerede.

 

 

Falle til jorden kom ut i USA i 2013, til fantastiske anmeldelser fra noen av landets største aviser. Romanen bygger sin historie rundt den verste tornadoen i USAs historie: Trestats-tornadoen i 1925. Vi følger familien Graves i småbyen Marah i Illinois, som til alt hell kommer uskadet fra tornadoen som utsletter omtrent alt annet i den lille byen. Lokalsamfunnet er i ruiner, hundrevis av mennesker er blitt hjemløse og mange har mistet sine nærmeste – familien Graves er de eneste som ikke har lidd tap. Venner og naboer begynner etter hvert å undre seg over hvordan én familie, og bare én, kunne bli unntatt fra den forferdelig katastrofen. Falle til jorden er en fortelling om sorg, misunnelse og survivor's guilt. Romanen viser hvordan en krise kan få uante konsekvenser, også for de som tilsynelatende er uskadd. 

 

Denne gripende debutromanen gir et sterkt bilde av sorg.
— The New Yorker
 
Southwoods nydelig oppbygde roman er en intens psykologisk studie og en betraktning om tap i alle betydninger av ordet. 
— New York Times
 
Tragedie avler ubønnhørlig tragedie – Southwood nærmer seg temaet med en verdighet som gjør det hele hjerteskjærende.
— Reader