Debutant møter forbilde

Anna Skjervum møter Vigdis Hjorth! All litteratur bærer i seg spor av tidligere litteratur. Alle forfattere har sine favorittbøker og sine litterære forbilder – og ofte er det synlig i bøkene. Anna Skjervum debuterte tidligere i år med romanen Kvelertak, som handler om en kvinne som våkner en morgen uten å huske hva som har skjedd kvelden i forveien. Skjervum gjør aktivt bruk av annen litteratur og filosofi. De litterære referansene er hyppige, og særlig Camus’ Den fremmede, Dantes Inferno og Hamsuns Mysterier øver stor innflytelse på boken. Dessuten kan man i Kvelertak spore inspirasjonen fra Vigdis Hjorths forfatterskap.

Den 10. desember møtes Skjervum og Hjorth til en samtale om litterær påvirkningskraft og forfatteres forståelse av litterære forbilder. For også Vigdis Hjorth har for vane å referere og hentyde til annen litteratur i romanene sine. I tillegg har forfatterne det til felles at de skriver om tabubelagte tema.

Kritiker Thea Sundstedt Baugstø vil lede samtalen på Skedsmo bibliotek. Norli stiller med salg av bøker, og det vil bli muligheter for signering i etterkant av arrangementet.

Gratis inngang, enkel servering. Vel møtt!