Deborah Levy og Pankaj Mishra til God natt, Oslo!

 

 

Deborah Levy og Pankaj Mishra besøker litteraturfestivalen God natt, Oslo 12.–14. september!

 

 

 

 

 

 

God natt, Oslo omtaler britiske Deborah Levy som en banebrytende forfatter, med bøker som er «originale, overraskende, glupe og morsomme». De fremhever også Levys mange slående observasjoner, blant annet: «Å snakke ut om livene våre, akkurat sånn som vi føler dem, er en frihet vi for det meste unngår.» Vi ser frem til besøket under festivalen, og håper på flere slående observasjoner fra scenen der!

Levy er denne høsten aktuell med den norske oversettelsen av Swimming home: Svømme hjem, oversatt av Anne Cathrine Wollebæk. Romanen har fått god mottagelse i Norge; Dagsavisens anmelder Gerd Elin Stava Sandve beskrev boken med frasen «Glitrende uhygge». «Svømme hjem er ikke bare en smart ekteskapsroman, men en nyansert og smart utforskning av arv, miljø og det imellom. Av den store eksistensielle ensomheten, og hvordan den gir seg ulike utslag hos ulike mennesker.» skriver Sandve begeistret i anmeldelsen. 

 

«I en tid hvor demokratiet er under press verden over, finnes mye av den viktigste litteraturen som sakprosa, i spalter og tidsskrift», skriver God natt, Oslo i sin første forfatterlansering. Pankaj Mishra skrev seg inn som en av vår tids viktigste sakprosaforfattere med sin bok Raseriets tidsalder. Mishra viste seg som en usedvanlig skarp tenker, bedre i stand enn noen til å skildre de globale konfliktlinjene som har kommet så dramatisk til overflaten de siste årene. I Raseriets tidsalder forsøker Mishra å finne de røde trådene i historien som kan forklare vår tid og dens splittelser. Vi gleder oss til å høre hva han har å fortelle under God natt, Oslo!

Raseriets tidsalder ble en bestselger verden over. Den ble utgitt på engelsk i 2017, og på norsk i 2018. Siden har boka bare økt i relevans. Pocket av Raseriets tidsalder lanseres 29. august. 

 

For mer info om Pankaj Mishras besøkhttps://godnattoslo.no/pankaj-mishra-er-klar-for-god-natt-oslo. Les mer om kjøp Raseriets tidsalder her: http://solumbokvennen.no/boker/raseriets-tidsalder 

For mer info om Deborah Levys besøkhttps://godnattoslo.no/deborah-levy-er-klar-for-god-natt-oslo?fbclid=IwAR0j4uLuyFyuA_uok88hJLl45F2Mlgq_n0ptUphLEjkkvt87gZ8QZtpUWoM. Les mer om og kjøp Svømme hjem her: http://solumbokvennen.no/boker/sv%C3%B8mme-hjem