Magne Tørring kortlistet til Bastianprisen for «Taushet»!

«EN OVERSETTERBRAGD»!

 

Vår kjære oversetter Magne Tørring er kortlistet til Bastianprisen for oversettelsen av Taushet av Shûsaku Endô! Les juryens begrunnelse lengre ned i saken. 

 

Strikk en vakker basisgarderobe

Hva med å strikke en garderobe med fine klær som passer sammen, og som kan kombineres med de plaggene du eier fra før?

Kjersti driver strikkebutikken taffy.no, og instagramkontoen @taffyoslo. Som mange andre har hun alltid hatt mange klær, men ikke nødvendigvis klær som passer sammen.  Det har opp gjennom årene blitt mye impulsshopping av klær det ikke ligger noen tanke bak, og som iallefall ikke passer inn sammen med resten av det hun allerede har. Høres det kjent ut? 

Digital boklansering av Per Qvales «Orvil»!

Søndag 6. september kl. 13.00 lanseres Per Qvales nye roman, Orvil!  Boklanseringen vil foregå i de hyggelige lokalene på Bislet bok, og streames her på Facebook til alles glede. Du finner arrangementet her. Per Qvale vil samtale med forfatterkollega Dag Larsen om Orvil, og det vil nok også bli rom for opplesning fra boken. Vi håper mange vil møte opp digitalt og dele søndagen med oss! Det vil dessverre ikke være mulig å møte opp på stedet grunnet smittevernshensyn.

Girlpower, humor og spenning!

Som en del av Solum Bokvennens store barneboksatsing slipper vi første bok i en ny tegneserie denne høsten. Manusforfatter Jonathan Garnier, og illustratør Amélie Fléchais har skapt et nydelig middelaldersk fantasiunivers inspirert av keltiske sagn, breddfullt av sterke og kule damer. Vi gleder oss!

 

«Krig og fred» endelig i pocketutgave!

Tolstojs store epos om Napoleons krigføring mot Russland er endelig tilgjengelig i ny, tobinds pocketutgave.  Vi har tidligere fått tilbakemeldinger om at den innbundne utgaven kan være tung å holde, så vi vet at mange lesere har ventet lenge på denne pocketutgaven! Nå kan du med enkelhet lese Krig og fred, også når du er på farten.

 

Klassiker-sommer

Vi vet at mange bruker sommeren på å lese seg opp på klassikere, og Solum Bokvennen har en lang tradisjon for å utgi klassikere. En klassiker er mer enn russiske mursteiner, det er klassikerserien vår et bevis på. Er du ute av trening? Frykt ei, med mengdetrening får du raskt opp lesekondisjonen, og derfor er denne lille buketten med klassikere midt i blinken for deg! Les videre for tips! Bøkene kan kjøpes i din lokale bokhandel.

Fortsatt god lesesommer! 

 

Lesesommer: pocket-tips!

Hva er vel sommeren til for, om ikke for late dager i solen med en god pocketbok. Vi i Solum Bokvennen har mange gode tips til hvilke bøker du kan velge, uansett om du foretrekker klassikere, moderne litteratur, norsk, oversatt, sakprosa eller skjønnlitteratur. Scroll nedover  i saken for tips til enhver smak.

 

God lesesommer!

 

 

Terningkast 5 til «Termostat» i Dagbladet!

Termostat fikk nylig terningkast 5 i Dagbladet av anmelder Marius Wulfsberg!

 

Leseutdrag: Spøkelsenes by

Med en enorm fanskare over hele verden og flere internasjonale bestselgere i ryggen, er det veldig gøy å endelig kunne presentere fantasydronning Victoria E. Schwab på norsk. Gled dere til en grøssende god, og sjarmerende spøkelseshistorie! 

Årets sommerbok: «En sommer med Homer»!

Gratis leseutdrag fra årets sommerbok: En sommer med Homer

 

En sommer med Homer føyer seg inn En sommer med-serien som presenterer kjente forfattere og forfatterskap i et lett fordøyelig format. Bøkene er ideelle å ta med seg på stranda, for å bli klokere på en ikke-anstrengt måte i sommervarmen. Perfekt for leseren som ønsker å få mer innsikt i litteraturhistorien, uten å måtte gå på de monumentale biografiene.