Vi venner oss til det

Forfatter: 
Forlag: 
Pris: 
kr 349,-
Utgivelsesår: 
2015
Innbinding: 
Innbundet
ISBN: 
9788256017744
Språk: 
Originalspråk: 
Oversetter: 
Nina Zandjani
Omslagsdesigner: 
Tore Holberg

«Da jeg var liten, var jeg redd for sjøen.» 
Hun brettet opp kragen på den grå kåpen og stakk hendene ned i lommen. 
«Sant å si er jeg fortsatt redd. Den er så enorm, synes du ikke? Og den er i stadig forandring. Det er aldri godt å si hvilken tilstand den er i om noen sekunder.»
Shirin dro den store strikkekragen helt oppunder ­nesen. 
«Det er ikke godt å si hvilken tilstand noe som helst er i om noen sekunder.»

Den selvstendige forretningskvinnen Arezu, driver, sammen med venninnen Shirin, familiens eiendomsfirma etter farens død. Arezu er skilt og bor sammen med datteren Aye, som skriver blogg og drømmer om et liv i Frankrike. Hun forsørger også moren, Mah-Monir, som liker å holde fine selskaper og er opptatt av status og rikdom. 

Arezu lever i et spenningsforhold mellom morens gamle verden og datterens nye, men når den selvsikre og kunnskapsrike Zarju en dag dukker opp, våger Arezu på nytt å forestille seg livet med en mann. Spørsmålet er ikke bare om Zarju er den rette, men også om det i det hele tatt er plass til en mann i Arezus hektiske hverdag.  

Vi venner oss til det er en lavmælt kjærlighetshistorie fra ­dagens Teheran. Romanen gir et unikt innblikk i virkeligheten til iranske kvinner i dag.  

Boken er oversatt fra persisk av Nina Zandjani

 

Den prisbelønte iransk-armenske forfatteren Zoyâ Pirzâd, født i 1952 i Abadan sør i Iran, er internasjonalt anerkjent for sine ­sosio-realistiske fortellinger om kvinners hverdag i dagens Iran.  Vi venner oss til det er hennes andre roman, den første, Lysene slukker jeg, kom ut på norsk i 2011. I 2009 fikk hun den franske prisen Prix Courrier International.