Smaken av kirsebær

Forfatter: 
Forlag: 
Pris: 
kr 329,-
Utgivelsesår: 
2019
Innbinding: 
Innbundet
Sidetall: 
180
ISBN: 
9788256020898
Språk: 
Originalspråk: 
Omslagsdesigner: 
Tore Holberg

«Far trodde at regnet var ‘Guds tårer’, og jeg trodde at snøen besto av knuste hjerter. I landet hvor tårer fryser til is og blir liggende på bakken til langt utpå våren, traff jeg Veslemøy, denne kvinnen med verdens eldste yrke som ingen i mitt hjemland nevner ved navn.»

Lily og Velsemøy møtes på en avrusningsklinikk i Oslo. Lily, som er psykiatrisk sykepleier, er oppvokst i Iran og har ­flyktet fra Khomeinis kvinne­undertrykkende regime. Hun kom til Norge for nesten tretti år siden i håp om å finne et sted hun kunne leve i frihet. Veslemøy, som har vokst opp med en ­voldelig far, er en ung, norsk rus­mis­bruker og sexarbeider. På klinikken oppstår det et uventet vennskap mellom behandler og pasient – for selv om deres livshistorier, som her utfolder seg, er svært forskjellige, forenes de to kvinnene likevel i en felles følelse av utenforskap.

Smaken av Kirsebær er en personlig roman om lengsel og sorg, om flukt og søken etter et hjem i en verden som stadig støter en bort. Og om hva det vil si å stå på utkanten av det norske samfunnet.