Rolf Hofmo - Et liv i idrett og politikk

Forfatter: 
Forlag: 
Pris: 
kr 399,-
Utgivelsesår: 
2016
Innbinding: 
Innbundet
Sidetall: 
400
ISBN: 
9788280771681
Språk: 
Originalspråk: 
Omslagsdesigner: 
monoceros

Rolf Hofmo (1898–1966) er arbeidergutten som med få års skolegang ble en av historiens mest vellykkede embedtsmenn. Få byråkrater har hatt en gjennomføringskraft som Hofmo. Resultatene av hans arbeide finnes over hele landet i form av hundrevis av svømmehaller, idrettsbaner, lysløyper og samfunnshus. Store idrettsanlegg som Bislett Stadion, Holmenkollbakken og Jordal Amfi har Hofmos fotavtrykk. Institusjoner som Norsk Tipping, Norges Idrettshøgskole og Norsk folkehjelp er resultater av Hofmos tanker og forslag. Som kommunepolitiker var han initiativtaker og drivkraften bak OL i Oslo i 1952, sikringen av Ekebergsletta, Voldsløkka og Friggfeltet til idrett og rekreasjon, og realiseringen av Frognerwbadet og Munchmuseet på Tøyen. I kulturpolitikken definerte han Oslos film- og kinovirksomhet i flere tiår. 

Begrepet den politiserende embedtsmann er brukt om Gerhardsen-periodens byråkrater. Rolf Hofmo var en av de største. Han var også en meget spesiell person, og man kan godt bruke karakteristikker som egenrådig, sta og kranglete om han. Han ønsket, ville og fikk som oftest rett. Hvem var han og hvordan var det mulig for en slik mann å få utrettet så mye? Biografien viser tiden og tidsånden han levde og virket i – en ikke ubetydelig faktor for hans mulighet til å kunne gjennomføre sine prosjekter og med resultater vi stadig omgir oss med.

Rolf Hofmo var en av de store samfunnsbyggerne av det moderne Norge, Med sin innsats for landet tilhører han en viktig del av norsk etterkrigshistorie.