Piken med fingerbølet

Pris: 
kr 349,-
Utgivelsesår: 
2017
Innbinding: 
Innbundet
Sidetall: 
144
ISBN: 
9788274886735
Språk: 
Originaltittel: 
Das Mädchen mit dem Fingerhut
Originalspråk: 
Oversetter: 
Stein Dahl Mathisen
Omslagsdesigner: 
monoceros

«Hun ventet som han hadde befalt henne. Hun stakk hendene inn i vottene, trakk lua ned over ørene og la armene i kors. Hun trakk hodet inn, fordi et stykke bar hals var synlig over kragen. Hun stilte seg med ryggen mot vinden. Mennesker gikk forbi henne, men ingen sa noe. Hun så ikke ut som om hun hadde gått seg bort. Hun så ut som om hun ventet.»

Et eller annet sted i en stor by i Vest-Europa. En liten pike dukker opp på et marked. Hun forstår ikke et ord av språket man snakker her. Hvor kommer hun fra? Hvorfor er hun her? Hva heter hun? Hun vet det ikke selv. Yiza, sier hun, altså heter hun fra nå av Yiza.
Michael Köhlmeier forteller med elementær kraft en historie om et liv på randen og om barnets selvoppholdelsesdrift.


«Rørende som Charles Dickens. … Man merker at man er i hendene på en førsteklasses forteller. … En sterk tekst.»
DENIS SCHECK, DRUCKFRISCH / ARD

«I de store tomrommene Michael Köhl­meier skaper, tekstens musikalske til­trek­­nings­kraft, ligger den store styrken ved denne uvanlige romanen. Den passer inn i vår tid og formulerer svært tydelig hva det vil si å være fullkommen fremmed i verden.»
MARTINA KOTHE, BÜCHERLEBEN / NDR KULTUR

«En roman om kjærlighet, vanstell og det onde. Det er en parabel om vanskeligheten med å ville det gode og også handle deretter. En tekst man ikke glemmer.»
VERENA AUFFERMANN, LESART / DEUTSCHLANDRADIO KULTUR

«Köhlmeier imiterer i en viss forstand kommunikasjonens umulighet […] Det gjør også språket hans som på en lunefull måte kan vekke inntrykk av at vi beveger oss i en eventyraktig, usam­men­hengende sfære. Leseren vil sannsynligvis først kjenne seg igjen i de voksne figurene og gjennom dem begripe fullt ut på hvilken sterk måte denne smale, tilsynelatende uskyldige, men ytterst bitre, romanen har sin plass midt i vår samtid.»
JUDITH VON STERNBURG, FRANKFURTER RUNDSCHAU