Og de svake lider det de må?

Forfatter: 
Forlag: 
Pris: 
kr 349,-
Utgivelsesår: 
2017
Innbinding: 
Innbundet
Sidetall: 
400
ISBN: 
9788256019236
Språk: 
Originaltittel: 
And the Weak Suffer What They Must?
Originalspråk: 
Oversetter: 
Karl Henrik Bingen
Omslagsdesigner: 
Tore Holberg

En internasjonal bestselger fra en av Europas fremste økonomer.

I denne boken tar Yanis Varoufakis et solid oppgjør med Europas økonomiske historie fra etterkrigstiden frem til i dag. Han gir en svært leseverdig og rystende fremstilling av mekanismene som ligger bak Europas spektakulære vekst og fall – og viser at årsakene til den økonomiske krisen i 2008 går langt dypere enn det vi blir ledet til å tro. Ifølge Varoufakis burde vi nå være alt annet enn lettet over at finanskrisen er over. Mens de rike fortsetter å gjøre som de vil, er det de fattige i de fattigste landene som må betale regningen for det som har vist seg å være et mislykket økonomisk prosjekt. Og som denne boken viser, er det heller ikke blitt gjort nok for å forhindre at en ny og verre krise kan oppstå i fremtiden.

Og de svake lider det de må? er en uvurderlig guide til å forstå hva som står på spill i Europa i dag. Varoufakis gir ikke bare en svært overbevisende analyse av årsakene til finsanskrisen i 2008, han gir også konkrete forslag for hvordan vi kan unngå nye katastrofer i tiden som kommer.

 

«En fortelling om hvordan kapitalens krefter har vunnet over fellesskapets interesser … visjonært» – The Times

«Hvis du noen gang har lurt på hva som står på spill i Europa, les Varoufakis.» – The Guardian

«Få finansministre har et like stort talent for økonomi som Varoufakis.» – Joseph Stiglietz, vinner av Nobelprisen i økonomi