Menssmerter

Forfatter: 
Forlag: 
Pris: 
kr 299,-
Utgivelsesår: 
2018
Innbinding: 
Innbundet
ISBN: 
9788256020096
Språk: 
Originalspråk: 
Oversetter: 
Bente Klinge

«Du lærer mye midt på natten: at om du gråter mens du tisser og henger med hodet mellom bena, samler tårene seg i øyevippene dine, slik at når du går ut på avdelingen igjen, har du ikke striper nedover ansiktet, men stjerner foran øynene.»

Masechaba har alltid drømt om å bli lege, men når drømmen går i oppfyllelse blir hun konfrontert med den harde virkeligheten i Sør-Afrikas offentlige sykehusverden. Hun flytter ut av sitt dypt religiøse barndomshjem og inn i en leilighet sammen med den politisk bevisste legen Nyasha fra Zimbabwe. Vennskapet åpner Masechabas øyne for den utbredte fremmedfrykten for innvandrere fra andre afrikanske land etter oppløsningen av apartheid. 

Skal Masechaba risikere å sette sin egen sikkerhet til side for å kjempe for rettighetene til sin venninne og kollega? Dette skjebnesvangre valget innebærer først at hun må ta et oppgjør med sine egne demoner. 

Menssmerter er en følelsesladet og sterk politisk roman om rasisme, kjønn og situasjonen for unge kvinner i dagens Sør-Afrika. 

 

«En sterk og betimelig roman fra 'Sør-Afrikas Chimamanda Ngozi Adichie'.»
- Bookseller

«Den beste typen politisk roman, de følelsesmessige krumspringene er mesterlige. Matlwas stemme er en stemme vi trenger.»
- Rowan Hisayo Buchanan, forfatter.

 

Oversatt fra engelsk av Bente Klinge