Maskespill i Havana

Forfatter: 
Pris: 
kr 349,-
Utgivelsesår: 
2015
Innbinding: 
Innbundet
Sidetall: 
256
ISBN: 
9788274885264
Språk: 
Originalspråk: 
Oversetter: 
Kari Näumann
Omslagsdesigner: 
Aina Griffin

Et lik blir funnet kvalt i en park i Havana. Det viser seg å være en ung transvestitt kledd i en vakker, rød kjole. Politietterforsker Mario Conde finner ut at offeret i tiden før han blir myrdet, rømte fra familien sin og søkte tilflukt hos en glemt forfatter og teaterregissør, Marqués, som i sin tid ble dømt av staten for å være en «utagerende homofil». Idet sommerheten slår innover Havana beveger Mario Conde seg gjennom en kubansk virkelighet hvor ingenting er slik man skulle tro – en mørk og fascinerende verden hvor ulykker kan skje når som helst.

Paduras mesterlige prosa og hans sans for detaljer fremkaller et Havana som millioner av turister har blitt kjent med: smul­drende arkitektur, avskallende maling og pulserende, for­herdet sensualitet under den tropiske solen.

Maskespill i Havana er den tredje boken i Leonardo Paduras kritikerroste Havana-kvartett. For serien har han mottatt en rekke priser, blant annet Premio Café de Gijón-prisen, Novela Negra-prisen og den spanske Premio Hammett-prisen. Tidligere utgivelser på norsk er Vinter i Havana og Storm i Havana.

Oversatt fra spansk av Kari Näumann

Omtale:

http://bentebing.com/2016/01/20/havana-kvartetten-ved-tre-av-dem/