Jeg har sett mørkets indre

Forfatter: 
Forlag: 
Pris: 
kr 179,-
Utgivelsesår: 
2013
Innbinding: 
Innbundet
Sidetall: 
174
ISBN: 
9788256016594
Språk: 
Originalspråk: 
Oversetter: 
Christian Kjelstrup

Det hadde vært fint å kunne skrive at Kabelo Sello Duiker er en forfatter vi vil høre mye mer fra. Dessverre tok han sitt eget liv i 2005 etter et nervesammenbrudd. Det er blitt nevnt at forventningene om at han skulle stå frem som en slags åndelig leder av det litterære Sør-Afrika ble for tøffe. Men før Duiker ble borte, skapte han en karakter av eksepsjonell styrke.        

Azure er snart tretten og helt alene. For å overleve må han forstå seg selv og verden. Er det den eller han som er gal? Vi følger ham på en hvileløs og eksistensiell vandring i det postkortvakre Cape Town, inn bak murene til hvite, rike familier, i en byjungel befolket av gangstere og andre gatebarn. Jeg har sett mørkets indre  er en varm og rystende beretning fra et Sør-Afrika der sårene etter apartheid fortsatt ikke har grodd.


Fra anmeldelser:

«Duikers tekst er som de knyttneveslagene den beskriver. Knapp, intens og med stort driv.»
- Liv Riiser, Vårt Land

«Jeg har sett mørkets indre [er] virkelig en bok om mørkets indre: En eksistensiell strid, en kamp hvor alt står på spill.»
- Lasse Midttun, Morgenbladet

«Duiker er død, men boka hans fortener eit langt og internasjonalt liv.»
- Marta Norheim, NRK

«Jeg har sett mørkets indre er gruoppvekkende, mektig lesning. Hva man svært overforenklet kunne kalle den afrikanske romanen, har beveget seg langt på et halvt hundre år. Kabelo Sello Duiker er blant dem som har tatt den til ytterpunktene, så langt.»
- Jan Askelund, Stavanger Aftenblad