Hjemme hos Smørbukk

Forfatter: 
Forlag: 
Pris: 
kr 299,-
Utgivelsesår: 
2015
Innbinding: 
Innbundet
Sidetall: 
342
ISBN: 
9788279902812
Språk: 
Originalspråk: 
Omslagsdesigner: 
monoceros

Inneholder: Hjemme hos Smørbukk, Julegaven fra Afrika, Gjete kongens harer, Robin Hood, Ali Baba og Doktor Faustus og djevlene.

Agnar Mykle startet sin offentlige forfatterkarriere som dramatiker og avsluttet den som dramatiker. Hans første publiserte verk var Fyrstikkleken, et skuespill for voksne. Hans siste verk var Ali Baba og de førti røverne. Det ble oppført på Oslo Nye Dukketeatret i 1969. Mykle fikk offentliggjort 13 dramatiske tekster mens han levde. Ti av disse var dukkespill for barn.

Agnar Mykle og hans kone Jane studerte dukketeater ved «Marcel Temporal académie des marionettes» i Paris i 1947/48. Da de kom hjem igjen, stiftet de Norsk Dukke­teater. Jane var dukkemaker og scenograf. Agnar skrev dukkespillene, regisserte dem og spilte i dem. Med unntak av oppsettingen på Oslo Nye Dukketeatret, spilte han hovedrollen i samtlige dukkespill.

Omfanget av Mykles litterære produksjon for scenen, gjør det underlig at denne siden av forfatterskapet sjelden blir trukket fram.

Skuespillene i serien Drama for barn – teatrets sjel utgis for å styrke både den historiske bevisstheten og for å stimulere til fornyelse i oppsettings­praksisen innen norsk barneteater. Dramatikerbiografien som følger etter skuespillene, er et resultat av
ny forskning. Det er planlagt 15 bind med drama for barn i denne serien. Forskningsprosjektet skal ende opp i bokverket Drama for barn – teatrets sjel. Norsk barneteaterhistorie. Arbeidet utføres av Anne Helgesen, doktor i teatervitenskap, dramatiker og leder for Kattas Figurteater, og Petra Helgesen, litteraturviter, kritiker og lektor.