Hinsides horisonten

Forfatter: 
Pris: 
kr 299,-
Utgivelsesår: 
2016
Innbinding: 
Innbundet
Sidetall: 
144
ISBN: 
9788274885844
Språk: 
Originalspråk: 
Omslagsdesigner: 
monoceros

Mennesket er en liten gud – har en stor poet sagt – en gud som er i stand til å skape sin egen verden, sitt eget liv. Og akkurat dette er det Gabriel gjør, lei som han er av et liv tømt for kjærlighet, men overfylt av kvinner han ikke opplever å ha noe felles med. Hjulpet av praktisk sans og overstrømmende fantasi, to egenskaper han ikke har brukt så mye før, skal han designe kvinnen han vil ha, den ideelle kvinne – og den ideelle verden han ønsker til henne og seg selv. Det kan aldri gå bra …

 


 

«Flere av fiksjonene er sterkt allegoriske skildringer som konkretiserer dette udefinerbare gjennom nøkterne skildringer av merkelige maskiner, fantastiske skoger og udyr som åpenbarer seg. Disse skildringene er godt tenkt og konstruert rundt nettopp forundringen, og selv om både maskinen som bygger seg selv og udyret i dag er velbrukte bilder, har Pout i de fleste tekstene klart å skape overraskelsesmomenter som faktisk gjør at poengene ikke bør røpes her.»
Erle M. Stokke, Morgenbladet

«Her yrer det av kreativ fantasi som rykker en ut av etablerte tids- og begrepsforestillinger, forunderlige sprang som rett og slett fascinerer.»
Svein Johs Ottesen, Aftenposten

«Maskinen er et forfriskende og oppløftende innslag i norsk litteratur. Dette er historier til ettertanke, historier som kan leses om igjen fordi tolkningsmulighetene åpner seg i flere retninger. Noe lignende i norsk litteratur må vi kanskje tilbake til Dag Solstads debutbok Spiraler fra 1965 for å finne.»
Thomas Tønnessen, Osloposten

«Manuel Pout har ikke så mye selvhøytidelighet. Han tør å leke, med språket, tiden og fortellerposisjonene. Det krever mot av en debutant å stille seg  så fri.»
Synnøve Kleive, Klassekampen