Dyrene i Hakkebakkeskogen

Forfatter: 
Forlag: 
Pris: 
kr 369,-
Utgivelsesår: 
2017
Innbinding: 
Innbundet
Sidetall: 
390
ISBN: 
9788279903635
Språk: 
Originalspråk: 
Omslagsdesigner: 
Monoceros

OM Å FÅ BLI EN ANNEN (II)

Hele det myldrende dyregalleriet i Klatremus og de andre dyrene i Hakkebakkeskogen ble presentert som radio­fortellinger i Barnetimen for de minste i 1953. Boka kom samme høst.  

De første sceneversjonene av Hakkebakkeskogen fikk urpremiere 1959 på Oslo Nye Dukketeatret og på Trøn­de­lag Teater. Deretter gjorde Egner endringer og leverte det han kalte «den store dramatiseringen» i 1962. Det er sistenevnte versjon som benyttes i denne boka. Skuespillet oppføres fremdeles over hele verden.

Musikantene kommer til byen, ble Thorbjørn Egners siste helaftens barnekomedie. Historien startet som hørespill i Lørdagsbarnetimen i 1948. På bestilling fra Riksteatret ble det skrevet om for teater og fikk premiere i 1967.

Thorbjørn Egners dramatikk utgis i to bind. Bind 2 inneholder Dyrene i Hakkebakkeskogen​Musikantene kommer til byen, Biografisk etterord​, Kilder og Noter.


Skuespillene i serien Drama for barn – teatrets sjel utgis for å styrke den historiske kunnskapen om norsk barne­teater. De dramatiske verkene gjøres tilgjengelige slik at de kan stimulere til fornyelse av repertoaret, faglig debatt og leselyst. 

Dramatikerbiografien som etterfølger skuespillene, er et resultat av ny forsk­ning. Det er planlagt 15 bind med drama for barn i denne serien.

Forskningsprosjektet skal ende opp i bokverket Drama for barn – teatrets sjel. Norsk baneteaterhistorie. Arbeidet utføres av Anne Helgesen, doktor i teatervitenskap, dramatiker og leder for Kattas Figurteater Ensemble, og Petra J. Helgesen, lektor, litteraturviter, kritiker og tidligere forlagsredaktør.