Den evige sønn

Forfatter: 
Forlag: 
Pris: 
kr 349,-
Utgivelsesår: 
2015
Innbinding: 
Innbundet
Sidetall: 
192
ISBN: 
9788256017843
Språk: 
Originaltittel: 
O filho eterno
Originalspråk: 
Oversetter: 
Grete Skevik
Omslagsdesigner: 
Tore Holberg

«Jeg tror det blir i dag», sa hun. «Nå», la hun til med sterkere stemme og rørte ved armen hans, for han er vanligvis distré.
   Ja, han er nok distré. Eller kanskje uferdig; en tjueåtteåring som ennå ikke har begynt å leve. Bortsett fra en rekke glade engs­telser har han strengt tatt ingenting, og han er ennå ikke blitt til noe. Og dette selvgående beinrangelet, full av aggressiv, stundom sårende humor, så seg selv foran sin gravide kone nesten som om han først nå fattet rekkevidden av kjensgjerningen: Et barn. «En dag måtte det jo komme», lo han hjertelig. «La oss dra!»

En ung forfatter forbereder seg på det han ser for seg skal bli hans gjenfødelse, den egentlige starten på livet hans: Et barn. Men det som er en håpefull, naiv idé om et annet liv, raser brutalt sammen idet han mottar beskjeden om at den nyfødte sønnen, Felipe, har Downs syndrom. Overveldet av skamfølelse og i dyp fornektelse klynger han seg til håpet om sønnens snarlige død og forestiller seg selv som en far uten sønn. Men det som i begynnelsen oppfattes som en uutholdelig situasjon, skal vise seg å bli en anledning for faren til å ta et oppgjør med seg selv; for kanskje er det ikke sønnen som er problemet, men faren selv? Med uforbeholden ærlighet, og med et politisk og kulturelt tidsbilde av Brasil i bakgrunnen, beskriver Cristovão Tezza – som selv har en sønn med Downs syndrom – farens indre kamp med seg selv gjennom sønnens oppvekst.

Tags: 
Brasil
Downs syndrom
sønn
far
oppvekst
skam