Bare vente og se

Forlag: 
Pris: 
kr 349,-
Utgivelsesår: 
2018
Innbinding: 
Innbundet
ISBN: 
9788256019946
Språk: 
Originalspråk: 
Oversetter: 
Alf B. Glad

«Denne sommeren kom uten vår. Og uten lukt av fioler. Hver vår solgte de fiolette fioler på alle gatehjørner. For fem kopek solgte de vår. Nå handlet de med lik og gravsteder. De utvekslet fanger. De tok drøssevis av fanger. Og det var lettere å få kjøpt kuler enn blomster.»

Denne boken inneholder fire kortromaner av den georgiske emigrant-forfatteren ­Jelena Botsjorisjvili. Hennes helt særegne, finslipte skrivemåte – som gjennom poetiske glimt forteller omfattende historier som gjerne strekker seg over flere generasjoner og forflytter seg over kontinenter – har fått kritikere til å omtale bøkene hennes som «stenogramromaner». 

Jelena Botsjorisjvili er en prisbelønt georgisk forfatter. Hun er født og oppvokst i Georgia, hvor hun arbeidet som journalist under sovjettiden inntil hun emigrerte til Canada i 1992. Hun skriver sine bøker på russisk, men de fleste har først kommet ut i fransk oversettelse. I 2016 ble hun belønnet med den prestisjetunge Russkaya Premia – en av de viktigste prisene for russisk litteratur. Hennes første bok på norsk, Min fars hode, ble utgitt på Solum i 2013, oversatt fra russisk av Alf B. Glad