23 ting de ikke forteller deg om kapitalismen

Forfatter: 
Forlag: 
Pris: 
kr 349,-
Utgivelsesår: 
2017
Innbinding: 
Innbundet
Sidetall: 
335
ISBN: 
9788256019472
Språk: 
Originaltittel: 
23 things they don't tell you about capitalism
Originalspråk: 
Oversetter: 
Roman Linneberg Eliassen
Omslagsdesigner: 
Tore Holberg

«For enhver som ønsker å forstå kapitalismen slik den faktisk fungerer … vil denne boken være uvurderlig.» – The Guardian

«Kapitalismen er det verste økonomiske systemet, bortsett fra alle de andre», skriver forfatteren av denne boken, Ha-Joon Chang, en av vår tids mest toneangivende samfunnsøkonomer. Med overraskende letthet og underfundig humor, snur han alt du tidligere har blitt fortalt om kapitalismen på hodet og viser hvordan markedskreftene egentlig virker.

23 ting de ikke forteller deg om kapitalismen avslører hvordan frimarkedsideologien som har styrt verden siden 1980-­tallet, bygger på høyst tvilsomme antakelser om hvordan øko­nomien, samfunnet og mennesket fungerer. I rake motsetning til det frimarkeds­entusiastene påstår, hevder denne boken at den markeds­liberale ­politikken fører til tregere vekst, økende ulikhet og mer ustabilitet i verden. Men selv om Ha-Joon Chang her viser seg som en av kapitalismens skarpeste kritikere, er han ingen anti­-kapitalist. Det er likevel på høy tid at vi gir slipp på feilslåtte prinsipper og vedtatte sannheter om kapitalismen, og innser at alle økonomiske valg er politiske valg. Det vi trenger, «er intet mindre enn en helt ny visjon for hvordan vi skal organisere økonomien og samfunnet».

Denne boken gir en slagferdig og lettfattelig innføring i kapital­ismen og egner seg for enhver som vil forstå hvordan verden faktisk fungerer – og hvordan vi kan forandre den.

 

«Vittig, opprørsk og usedvanlig fornuftig ...denne boken vil være uvurderlig for fremtiden.» – Observer

«Livlig, tilgjengelig og provoserende ... les denne boken.» – Sunday Times