Alltid aktuell – Olav Duun

Det finnes mye gammelt som også er godt.

I løpet av våren vil biblioteket på Schous plass invitere kritikere, akademikere og forfatter til å diskutere norske klassikere. Andre ut i rekken er Olav Duun og seksbindsverket Juvikfolket (1918-1923).

Olav Duun har i lang tid blitt sett på som en dalende stjerne på den den litterære himmelhvelvingen, i hvert fall om man skal tro salgs- og utlånstall fra hovedstadsområdet, men den siste tiden har han fått en slags renessanse også her.

Det begynte i fjor høst med Grethe Fatima Syéds nye bok Olav Duun, Kunsten, døden og kjærlighetens dikter og fortsatte med et mye omtalt foredrag av Dag Solstad på Nasjonalbiblioteket. Påstanden om at Duun skulle være en menneskefjern og førmoderne forfatter uten appell til dagens lesere fikk mange til å protestere og dermed var Namdalens store diktersønn tilbake i det litterære ordskiftet for fullt.

Til å snakke om Olav Duuns forfatterskap og aktualitet i 2016 får vi besøk av nevnte Grethe Fatima Syéd og Ane Nydal, forfatter og litteraturkritiker i Morgenbladet.

 
Arrangementet finner sted i biblioteks andre etasje, onsdag 3.februar, klokka 19.

Dato: 
Onsdag, 3. February 2016 - 19:00
Adresse: 
Schous plass 10
Sted: 
Deichmanske Bibliotek Grünerløkka Filial